| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Michiel Kramer, gaat knallen bij ADO Den Haag (deel 1)

9 juni 2013 15:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Daadkrachtig handelen van ADO Den Haag bracht Michiel Kramer naar het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. Het is een stap die de Rotterdamse aanvaller graag wilde maken, want hij was toe aan een hoger podium. Een gesprek met de hoofdtrainer van ADO, Maurice Steijn, maakte voor Kramer veel duidelijk. “Dit is de club waar ik de komende jaren voor wil gaan spelen.” De transfer was in nog geen vijf dagen beklonken. “Ik voelde veel vertrouwen in het snelle handelen van de club. Ze wilden me graag vastleggen,” aldus de spits die terug kan kijken op vier mooie jaren bij FC Volendam.

“Het is eigenlijk allemaal heel snel gegaan. Ongeveer drie weken geleden heb ik vernomen dat ADO heel concreet was. Dat was volgens mij op een vrijdag. Op de zaterdag daarna sprak ik met de trainer (Maurice Steijn, red.) over het hoe en wat, hoe hij mij zag en wat hij van mij verlangde. Het was een plezierig onderhoud van beide kanten, op zondag lag er al een aanbieding klaar. Ik heb dat als zeer positief ervaren. Een blijk van waardering en vertrouwen naar mij toe ook. Ze zochten een ‘nummer negen’ en ik hoop dat ik die rol de komende seizoenen op mij kan nemen”, vertelt Kramer.

“Ik heb op 4 juni mijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen. Zonder optie inderdaad. De club wilde eerst een verbintenis van twee jaren met optie voor een extra seizoen aanbieden, maar dat zag ik niet zo zitten. Deze drie jaren geven mij meer zekerheid en misschien ook innerlijke rust. Op die manier kan me de komende jaren volledig focussen op Den Haag. Ik ga hier knokken voor wat ik waard ben. Ik zal mezelf als nieuwe speler bij de ploeg moeten bewijzen, want je begint gewoon weer even op nul. Een basisplaats is niet zeker, ik zal het de trainer elke dag moeten laten zien dat ik bij de eerste elf hoor.”

“ADO zocht een spits die goed in de combinatie kan spelen. In mij hebben ze zo’n type gevonden denk ik. Hoe ik ga spelen, en met wie is nog afwachten. Ik heb het daar nog niet echt met de coach over gehad. Eenzelfde systeem wat ik speelde met FC Volendam, het volle bak één-tegen-één zal hier vermoedelijk niet gespeeld worden verwacht ik. We gaan het zien in de voorbereiding. Nogmaals ik zal me vanaf dag één moeten bewijzen voor alles en iedereen binnen de club en me het schompes werken. Ik ga er voor!”

Sipke Tjerkstra

Het tweede deel van het interview volgt later deze middag!

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!