| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Anco Jansen: "De interesse van 1. FC Köln streelt me"

29 mei 2013 17:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

De kans is groot dat Jansen komende zomer een vervolgstap gaat maken. Er is volop interesse. De spits houdt zich vooralsnog op de vlakte. “Ik weet dat er het een en ander speelt, maar vooralsnog ga ik uit dat ik volgend seizoen nog bij De Graafschap speel. Ik heb hier nog een contract voor een seizoen en die zal ik ook respecteren. Dat ik het graag een keer hogerop wil zoeken lijkt me duidelijk. Elke speler heeft die ambitie, ik ook.”

De Graafschap-coach Pieter Huistra was vlak voor de play-offs niet helemaal tevreden over de arbeid die Jansen verrichtte. De oefenmeester wilde Jansen voor het treffen bij Fortuna Sittard prikkelen, zo als men dat in de voetballerij vaak noemt. “IJver is een vereiste en dat kan soms beter bij Anco”, zo gaf Huistra tekst en uitleg bij Omroep Gelderland. Echter gaf Huistra ook aan bij die omroep dat Jansen een speler is met extra kwaliteiten. In Sittard tegen Fortuna liet Jansen zien waarom hij begeerd wordt. Hij nam De Graafschap bij de hand en hielp de ‘Superboeren’ door de beslissende 1-3 binnen te schieten naar de volgende ronde van de play-offs. Over het voorval met Huistra wil Jansen eigenlijk weinig kwijt. “De hele situatie vond ik zelf niet handig maar goed... Ik ben een type die het vooral moet hebben van zijn techniek en acties, het kan dan soms laconiek over komen ofzo, dat het lijkt dat ik niet hard werk, maar ik ben iemand die altijd honderd procent geef. Ik heb het besproken met de trainer en heb mijn mening gegeven en daarmee is de kous af.”

De aanvaller die dit seizoen een aantal bronzen stieren in ontvangst mocht nemen lijkt een echte ‘tien’ te zijn, Jansen kan daarmee in stemmen, maar geeft aan dat hij ook op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan. “Bij De Graafschap heb ik dit seizoen meer in een vrije rol om de diepe spits mogen spelen. Een rol die mij op het lijf geschreven is. Maar ik kan ook goed vanaf de zijkant komen. Zo als tegen Fortuna. Het is net hoe de tegenstander staat. Ik ben een beweeglijke speler die goed de ruimtes kan bespelen en kan van daaruit dreigend worden voor het doel van de tegenstander.”

Niet alleen kijkt de aanvaller naar de positieve dingen van dit seizoen ook de verbeterpunten worden door Jansen onder de loep genomen. “Ik ben een kritische speler, en weet dan ook dat er altijd punten voor verbetering vatbaar zijn. Je bent als voetballer nooit klaar met leren. Je wilt als prof het hoogst haalbare uit de carrière halen en daar doe je en laat je veel voor. De droom om sportieve stappen te maken is er, afwachten en rustig blijven is het devies.”

De interesse van 1. FC Köln streelt Jansen, en het spelen in de Tweede Bundesliga ziet Anco ook wel zeker. “Nogmaals, dat Köln belangstelling heeft in mijn persoon is natuurlijk leuk, maar ik kan er nog niets mee. Ik kan wel zeggen dat die competitie mij aanstaat. De beleving, de accommodaties, de volle tribunes en de financiële armslag van de clubs is oogstrelend. Veel eredivisionisten kunnen hier een puntje aan zuigen. Al moet ik wel aangeven dat de top vijf van de 2.Bundesliga er wel bovenuit springen. Maar ik ga nu eerst de zon opzoeken en dan zien we daarna wel wat er gaat gebeuren”, sluit Jansen af.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!