| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Anco Jansen: “We waren niet klaar voor de Eredivisie"

29 mei 2013 16:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Op de vraag of Anco Jansen al vakantie heeft, reageert de goalgetter van De Graafschap nogal sombertjes: “Ja helaas wel.” De aanvaller kreeg anderhalve week geleden met zijn werkgever een fikse deksel tegen de neus door met 6-1 uit de play-offs gestoten te worden door Roda JC.

De grillige voorhoedespeler over het laatste duel in Kerkrade: “Het is zuur dat je daar dik verliest. Je komt daar nog op voorsprong en dan denk je dat het gaat gebeuren, maar in no-time sta je achter door drie treffers van Sanharib Malki. We waren gewoonweg niet opgewassen tegen de spitsen van Roda. Al met al kun je stellen dat kwaliteit en fysieke kracht heeft gezegevierd. Het is niet anders, je moet er mee leren leven.”

Terugkijken is iets wat Jansen weinig doet, hij heeft daar zijn redenen voor, maar de Zwollenaar weet wel dat De Graafschap, behoudens de nacompetitie, geen topseizoen heeft gespeeld in de Jupiler League. “Als je met een achtste positie de play-offs begint, dan mag je concluderen dat je een moeizame competitie hebt gespeeld. We hadden een hogere positie voor ogen, maar mede gelet op de financiële middelen van de club mag je misschien ook niet meer verwachten van deze jonge ploeg. Er zijn veel wisselingen doorgevoerd in het elftal afgelopen seizoen. Er is veel jong talent ingepast, en dat kost tijd en brengt wisselvalligheid met zich mee. Dat de club graag wilde promoveren naar de Eredivisie begrijp ik, maar als je als achtste eindigt in de Eerste Divisie dan ben je daar nog niet klaar voor”, geeft Jansen aan.

Persoonlijk had Anco Jansen zeker niet te klagen dit seizoen. De ‘tweede spits’ was dit seizoen vaak een beslissende factor bij De Graafschap. De aanvaller trof 24 keer doel voor zijn club en heeft daardoor, maar ook door zijn spel menig scout doen verbazen. Zijn zaakwaarnemer Robert Postma gaf onlangs toe dat er interesse is vanuit Duitsland (van 1. FC Köln), ook PEC Zwolle zou wel oren hebben in de speler die nog een doorlopende verbintenis heeft in Doetinchem. Een transfersom is gewenst.

Vorige week donderdag gaf technisch manager Roland Vroomans bij Omroep Gelderland zelfs aan dat een speler van het kaliber Jansen niet te behouden is voor de ploeg en mogelijk verkocht zal gaan worden. De club moet door het mislopen van promotie naar de Eredivisie bezuinigen. "We moeten zwaar terug in budget. Dan zijn de spelers met een aflopend contract en de duurdere jongens een mogelijkheid om te bezuinigen. Hoe spijtig dat ook is", aldus Vroomans. "Verder willen wij natuurlijk met de jongere spelers graag doorselecteren".

Het tweede deel van het interview volgt spoedig.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!