| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Nick van Avermaet, jonge parel van KV Mechelen

20 mei 2013 15:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Dat veel Nederlandse scouts de grens oversteken om te kijken naar Belgische talenten is meer dan logisch. Het Belgische voetbal loopt over van het talent. Men denkt in eerste instantie vaak aan de welbekende clubs als Anderlecht, Club Brugge en RC Genk, maar niet alleen daar is de jeugd goed bezig. Nee, ook bij KV Mechelen loopt er voldoende ‘toekomstpotentieel’ rond.

Als we het gaan hebben over toekomstpotentieel, dan mogen we zeker Nick van Avermaet zeker niet uit het oog verliezen. Het 16-jarige Belgisch talent speelt zijn wedstrijden bij KV Mechelen als linkermiddenvelder. Dat is zijn positie en daar mag je eigenlijk niet aankomen: Van Avermaet: “Deze positie is mij op het lijf geschreven. Ik krijg veel de bal en kan middels een mooie steekpass of individuele actie belangrijk zijn voor de aanvallers van de ploeg.”

Nick van Avermaet kan omschreven worden als een soort van spelverdeler: “Dat klopt wel inderdaad. Ik ben een speler die speelt vanuit de aanvallende gedachte. Ik denk naar voren en wil dreiging creëren bij de tegenstander. Dat lukt dit seizoen best aardig, moet ik bekennen.” Mechelen stond in het begin van de competitie op een achttiende plek in de competitie, maar inmiddels staan de boys op een vierde stek achter de ‘grote ploegen’ RC Genk, Club Brugge en Anderlecht. “We doen het goed en zijn gestaag naar boven geklommen”, geeft Nick aan.

De prestaties van Van Avermaet en de goede resultaten van het elftal waarin Nick speelt heeft hem geen windeieren gelegd. Er was plots belangstelling vanuit Nederland voor de aanvallende middenvelder. “Ik heb op uitnodiging van NAC Breda een training meegedaan. Het was een mooie ervaring voor mij, maar ik heb, in goed overleg met mijn zaakwaarnemer Stef Dijkhuizen besloten om bij KVM te blijven. Het is mijn tweede seizoen bij deze familiaire club en ik wilde datgene wat ik had niet zomaar overboord gooien. Hier ben ik bijna zeker van een basisplaats en qua organisatie, voeding en verzorging is het hier bij KV Mechelen alles top geregeld. Dat ik ooit nog een stap wil maken naar de Nederlandse competitie staat alwel vast, want ik denk dat ik thuishoor in de Nederlandse Eredivisie.”

Van Avermaet zal volgens eigen zeggen ‘veel voetbal’ brengen als hij zou overstappen naar Holland. “Het voetbal in Nederland is meer verzorgd dan in België. Hier wordt nog te vaak naar mijn mening de lange bal gespeeld. Ik ben iemand die in balbezit goed kan voetballen en vanuit die gedachte mijn ding kan doen. De lange bal hanteren is soms nodig, maar als je met structuur wilt opbouwen, dan moet je verzorgd voetbal gaan spelen.”

De middenvelder die zijn voetbalcarrière begon bij het Antwerpse Berchem Sport omschrijft zichzelf in het interview als een ‘pitbull’. “Ik ben een speler die het moet hebben van goed voetbal, keihard werken en van strijd leveren. Ik zal die bal hebben en zal winnen. Dat zit er gewoon ingebakken bij mij. Ik ben dol op het spelletje en de bal en daarom kun je het volgende wel stellen: “Een dag niet getraind, is een dag niet geleefd.”

Van Avermaet komt pas kijken, maar als je gaat kijken bij het jeugdige talent dan zie je veel overeenkomsten met Ajacied Christian Eriksen. Zo goed als Eriksen is deze Belgische jongeling nog niet, maar als hij blijft werken en blijft trainen zoals hij nu doet, dan kan hij de komende jaren van zich doen spreken. Nick: “Aan mij zal het zeker niet liggen. Ik ga er voor en zal het de mensen van KV Mechelen laten zien. Dat ik geselecteerd ben voor het Nationale team van België onder 16 is alvast een mooie beloning en prachtig compliment.”

Tekst/foto's: Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!