| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Van der Hoorn, over teamspirit en wederzijds respect

13 mei 2013 14:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

FC Utrecht heeft dit seizoen aan klantenbinding gedaan. De club uit de Domstad heeft dit seizoen bewezen dat met een degelijke selectie uitstekende resultaten behaald kunnen worden. De jeugd heeft de toekomst bij FC Utrecht en dat is gebleken. Een van de jongelingen die ferme stappen heeft gemaakt dit seizoen is verdediger Mike van der Hoorn.

De twintigjarige Van der Hoorn is zeer content met het optreden van zijn ploeg dit seizoen. “Ik denk dat we een uitstekend seizoen meemaken bij FC Utrecht. Het wisselen van spelsysteem in de voorbereiding heeft ons geen windeieren gelegd. Van 4-3-3 zijn we teruggegaan naar 4-4-2, want daar hebben we de juiste spelers voor. In het begin van de competitie tegen bijvoorbeeld Feyenoord en PEC Zwolle liep het nog niet helemaal lekker, maar daarna is het vertrouwde gevoel gekomen, er is een klik ontstaan tussen de spelers. Teamspirit en wederzijds respect zijn de woorden die passen bij de selectie van FC Utrecht. We doen het met zijn allen, echte uitblinkers hebben we niet in de ploeg, in elk duel zie je wel dat er één of twee spelers in die wedstrijd het verschil kunnen maken. Het zijn elke keer andere spelers die opstaan, en dat is mooi. Dat is een prachtig gegeven die we moeten koesteren. Als we de selectie intact kunnen houden voor komend seizoen dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren in Stadion Galgenwaard.”

Waar Mike van der Hoorn vorig seizoen zijn eerste speelminuten mocht maken in het eerste elftal, daar is de centrumverdediger inmiddels een vaste waarde gebleken in het keurkorps van trainer/coach Jan Wouters. De defensieve kracht ontving zelfs een invitatie van bondscoach Louis van Gaal voor het ‘grote’ Oranje. Van der Hoorn: “Vorig seizoen, na de winterstop met name, heb ik mogen ruiken aan het hogere podium. Ik heb in die tijd geleerd hoe ik met de druk moest omgaan. Doordat ik langzaam werd gebracht, kon ik zien hoe andere spelers daar mee omgingen, zeker in de penibele fase waarin we zaten met de club, was het afkijken een leerzame ervaring. Dat ik op een gegeven moment in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal zat, was uniek. Het betekent dat ik me goed ontwikkel bij Utrecht en dat ik op de goede weg ben. Oranje is een droom van elke voetballer, maar het kan altijd nog. Spelen op het EK met Jong Oranje deze zomer komt eerst nog voor op mijn wensenlijstje,” aldus Van der Hoorn.

“Het ondertekenen van een nieuw vierjarig contract bij FC Utrecht en de min of meer toezegging dat ik veel ging spelen, aan het begin van dit seizoen, gaf mij veel vertrouwen. Dat is dit seizoen wel gebleken denk ik, laten we die uitwedstrijd bij AZ gemakshalve even vergeten”, aldus een lachende Van der Hoorn. “Ik voel me uitzonderlijk goed bij Utrecht. We draaien als team sterk en het geloof in eigen kunnen versterkt daardoor. Dat we staan, waar we momenteel staan, is een compliment waard voor alles en iedereen binnen FC Utrecht.”

De met ‘nummer drie’ op het shirt spelende Van der Hoorn lijkt een echte mandekker, maar de kopsterke verdediger ziet zichzelf meer als een allround-verdediger. “Natuurlijk ben je als verdediger altijd bezig met je opponent in het veld, maar ook het opbouwende aspect komt om de hoek kijken. Ook dat beheers ik, dat moet ook wel vind ik als je bij het spel betrokken wil blijven, echter moet ik wel aangeven dat ik nog veel kan leren. Ik ben zeker nog niet klaar. Met name het rustig blijven in de opbouw is een punt waar ik winst op kan boeken. Ik krijg hier bij Utrecht de tijd mij te ontwikkelen tot een volwassen verdediger en zal het vertrouwen van de club niet beschamen. Ik zal er alles uit halen, wat er in me zit.”

Vanuit de media sijpelen berichten door dat een aantal topclubs uit Nederland interesse heeft in de laatste man van FC Utrecht. Van der Hoorn vat dat nieuws op als een groot compliment voor zijn spel van dit seizoen, maar geeft ook aan dat hij daar weinig mee kan. Van der Hoorn: “Zolang het niet concreet is, kan ik niets met de berichtgevingen. Als voetballer wil je altijd gaan voor het hoogst haalbare, maar dat kan dit seizoen ook met FC Utrecht. De play-offs hebben we al bereikt, het is nu zaak dat Europese ticket te bemachtigen. Daar gaan we voor, dat is ons doel en ons streven. We maken een goede kans, want we hebben van de teams die zich ook zullen plaatsen voor de nacompetitie gewonnen in de reguliere competitie en bewezen dat we ze aan kunnen.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!