| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Wouter van der Steen, topkeeper in wording (deel 3)

7 mei 2013 16:15 | Bron: TjerkstraMedia
 

Helmond Sport speelt deze week in de nacompetitie tegen Sparta, de play-offs is vooralsnog de kortste weg naar de Eredivisie. Helmond Sport heeft zeker iets te zoeken in de Eredivisie, vindt Van der Steen. “Met een goed beleid en met een juiste visie kunnen we naar mijn idee zeker de lijn doorzetten die de club aan het volgen is. We werken al een aantal jaren met een begroting van om en nabij drie miljoen euro. Laten we een club als Heracles Almelo even als voorbeeld nemen. Hoe die club van niets iets heeft weten te maken is een pluim waard. Met beleid directie voeren in een omgeving die vergelijkbaar is met Helmond, vind ik heel positief. Het nieuwe stadion zal de komende jaren nog een heikel punt blijven verwacht ik, maar als dat eenmaal van de grond is, dan gaat het hier in de regio gebeuren,” lacht de jonge doelman die van kinds af aan op de tribune zat bij FC Den Bosch.

De laatste man hoopt echter wel dat de selectie van Helmond Sport voor komend seizoen intact blijft. Echter weet ook hij dat er aan een aantal sterkhouders wordt getrokken. Emrullah Güvenç en Juanito Sequeira staan op een wensenlijstje van FC Volendam. Laatstgenoemde speler sprak al met de Noord-Hollandse club, maar twijfelt nog over zijn toekomst. “Ik weet echt niet wat deze spelers gaan doen na dit seizoen. Ik kan alleen zeggen dat het voor Helmond Sport uitstekende krachten zijn. Het zijn voor onze ploeg topspelers. Emrullah kan aan de bal weergaloos zijn en scoort de laatste seizoenen zeker 15 doelpunten voor ons. Juanito is een echte teamspeler met uitzonderlijke kwaliteiten.”

Een anekdote van de doelman: “Met Sequeira zit ik regelmatig te geinen. Hij zegt steeds tegen mij dat ik er he-le-maal niets van kan. Het is als een grap ontstaan, maar het leeft bij hem enorm volgens mij hahaha…. Hij gaf mij In het begin van de competitie een groot compliment voor mijn presteren en gaf aan dat als ik zo doorging een hoger podium gemakkelijk aan zou kunnen, hij noemde zelfs een buitenlandse competitie, maar dat is op dit moment te veel van het goede. Dat was kort voor het duel tegen FC Eindhoven. Ik heb het na dat duel geweten. Alles wat mis kon gaan in die wedstrijd ging mis bij mij, en sindsdien zegt hij tegen mij, dat ik er geen klote van kan. Dat is een beetje zoals we met elkaar omgaan bij Helmond Sport hahaha…. Nee, zonder gekheid, we gaan respectvol met elkaar om.”

Het valt ons beide op dat er zoveel keeperstalent rondloopt in Nederland. Van der Steen merkt terecht op dat er veel keepersscholen worden geopend. “Dat er veel aandacht komt voor de doelman in het algemeen is een positief iets. Vroeger, als je niet kon voetballen, zei men: Ga jij maar op doel staan, maar tegenwoordig krijgt het keepersvak de credits die het verdient. Voor de jeugd van Nederland is het een goede tendens.”

Wat goed is, komt snel en gaat snel, gaat voor Van der Steen gedeeltelijk op. Waar zijn eigen plafond ligt vindt hij lastig aan te geven. “Ik ben voor mijn gevoel goed bezig bij Helmond Sport. Ik maak stappen, maar waar mijn plafond ligt kan ik nu nog niet aangeven. Bovendien wil ik dat ook niet. Ik bindt me nergens aan vast. Spelen in de Eredivisie is een doel van mij, maar niets ten koste van mijn eigen ontwikkeling. Dat Jasper Cillessen nu bijvoorbeeld voornamelijk de bank warm houdt bij Ajax vind ik voor een talentvolle keeper als hij is een beetje raar. Als jonge doelman moet je juist op deze leeftijd wedstrijden keepen, ervaren en leren. Ambitieus ben ik best wel, maar de klik die ik momenteel heb bij Helmond Sport zal ik niet zomaar inruilen voor een eredivisionist. Gelukkig hoef ik mij daar over nog niet druk te maken. Mijn tijd komt heus nog wel.”

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!