| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Wouter van der Steen, topkeeper in wording (deel 2)

7 mei 2013 15:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Wouter van der Steen maakt in zijn eerste volledige seizoen in de Eerste Divisie ferme stappen onder de lat. De doelman erkent dat maar wil echter nog meedogenlozer zijn in de vele duels die nog gaan volgen: “Ik voel inderdaad dat ik stappen aan het maken ben, maar ik weet dat ik beter kan en moet. Ik wil nog meer heerser zijn in de zestien meter. Ik wil alle verdedigers, medespelers en spelers van de tegenstander laten weten dat ik de baas ben in het strafschopgebied. Voor de rest mag je concluderen dat ik best allround ben als doelman. Alle ballen vanaf links of rechts zijn voor mij, en in één-tegen-één situaties en schoten van afstand ben ik moeilijk te verslaan. Dit seizoen ben ik voor mijn gevoel, mede dankzij Rein, een volwassen doelman geworden. Ik investeer veel in mezelf en pak al datgene wat hij mij aanreikt zo goed mogelijk op. Een mooi gegeven is misschien wel dat ik twee jaar geleden nog geen bal met links weg kon trappen. Nu, twee seizoenen verder, trap ik met rechts als met links gemakkelijk een bal weg. Door elke dag na de training even een paar ballen met links weg te schieten ontwikkel je dat en dat geeft je als een meevoetballende doelman meer mogelijkheden.”

De kracht van dit Helmond Sport ligt met name in het collectief, daarbij aangevuld de individuele kwaliteiten van een aantal sterkhouders, geeft Van der Steen aan. Waar het tegen FC Volendam een paar weken terug faliekant mis ging, daar blijkt het rendement hoog te liggen als iedereen top speelt. “We hebben het hele seizoen bovenin meegedraaid en hebben het juist in die wedstrijd, voor ons de finale, laten liggen. Het was voor mij een kater van het teamproces. Juist in de overige wedstrijden gaven we wel thuis. Dat het voetballende vermogen en het fysieke wat deze ploeg bezit er niet uitkwam in Volendam is ongelooflijk zonde. We kunnen er lang en breed over blijven discussiëren, maar dat heeft geen zin. Achteraf is altijd mooi wonen, zegt men hier in Brabant, dus laten we ons richten op de nacompetitie.”

“De play-offduels zijn finales op zich, en mooi om te spelen. Voor de jonge spelers, mooie ervaringen. Een aantal jongens binnen de ploeg hebben de play-offs al eerder mogen spelen en weten wat er gevraagd wordt in die duels. Dat geeft een hoop vertrouwen en hopelijk wordt het voor de club een waar hoogtepunt. Het is echter wel jammer dat we al klaar zijn met de competitie, aangezien het doek viel voor SC Veendam. De faillissementen van AGOVV en Veendam zijn qua resultaten en de ranglijst voor ons goed uitgevallen, maar voor het aantal wedstrijden wat we hierdoor mislopen is het minder. We missen door het ten onder gaan van deze ploegen twee thuiswedstrijden, deze waren wel begroot door de club en leveren daardoor minder inkomsten op voor Helmond Sport”, aldus de Brabantse goalie.

“Na het uitduel bij FC Oss waren we klaar met de competitie en kunnen we ons met een frisse kop gaan focussen op de nacompetitie. Promoveren naar de Eredivisie met Helmond Sport zou fantastisch zijn, daar gaan we zeker voor, daarbij moet ik wel aangeven dat het stadion van ons nou niet echt eredivisiewaardig oogt. Ik weet dat er dispensatie is verleend door de KNVB om in dit stadion te mogen acteren op het hoogste podium, echter voor de lange termijn zal het niet rendabel zijn. Ook op het gebied van de veiligheid zal het een ander moeten gebeuren mochten wij promotie kunnen bewerkstelligen.”

Het laatste deel komt er aan...

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!