| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Wouter van der Steen, topkeeper in wording (deel 1)

7 mei 2013 13:30 | Bron: TjerkstraMedia
 

Helmond Sport is dit seizoen een bijna onneembare vesting gebleken voor veel clubs uit de Jupiler League. De formatie van trainer/coach Eric Meijers wordt als een stugge ploeg neergezet en dat mag men in het Brabantse land als een heus compliment beschouwen. De wil om te winnen is groot bij de spelers van Helmond, echter een paar weken geleden tegen FC Volendam lieten de Brabanders om onverklaarbare redenen een kampioenschap liggen. Wouter van der Steen, doelman en groot talent van de Helmonders, heeft nog flink de pee in. “We hebben een goede degelijke ploeg die van alles en iedereen, mits alles klopt kan winnen, echter in Volendam liep het totaal niet. We liepen continu achter de vleugelaanvallers van Volendam aan en hadden gewoon geen antwoord op het spel van die club. Dat het verschil in die wedstrijd in die fase van de competitie zo groot was had ik niet verwacht.”

Van der Steen, die in de spelersgroep ook wel ‘Woody’ wordt genoemd, was in het vissersdorp de beste speler aan de kant van Helmond Sport. De einduitslag van 3-0 had zonder Wouter hoger uit kunnen vallen als hij niet onder de lat had gestaan. De doelman die dit seizoen hoge ogen gooit in het doel van Helmond is blij en trots met die pluim. Na het vertrek van keeper Björn Sengier vorig seizoen kreeg Van der Steen van trainer Eric Meijers een kans om zich te bewijzen. "Aan het begin van het seizoen was het vrij snel duidelijk dat ik de kans zou krijgen om als eerste keeper aan de slag te gaan. En daar ben ik erg blij mee, vooral omdat het seizoen zo goed verloopt.

De doelverdediger uit Vught voelt veel vertrouwen van de clubleiding. Coach Meijers gaf onlangs bij Omroep Brabant aan zeer content te zijn met de getalenteerde goalie. "Wouter is een rustige jongen die precies vanuit zijn kwaliteiten keept. Hij is gegroeid in de competitie. Een stabiele factor. Ook buiten het voetbal om is het een rustige en integere jongen. Dat is op ons niveau heel erg belangrijk", liet de oefenmeester weten. Van der Steen reageert opgetogen over de berichtgeving van zijn coach: “Dat de trainer lyrisch is doet mij persoon enorm goed. Ik voel hier bij de club veel vertrouwen en dat zal ik niet beschamen. Ik kom vanuit de jeugd opleiding van PSV, daar werd ik na zes jaren gewogen en te licht bevonden. Ik was gewoon niet goed genoeg. De club wilde me graag verhuren aan ‘kleine broer’ FC Eindhoven, maar daar had ik weinig trek in. Ik koos voor mijn vrienden die al bij Helmond Sport speelden. Het bleek een goede zet te zijn, want ik kreeg weer plezier in het spelletje. Hier, in mijn omgeving, bij Helmond Sport kan ik me doorontwikkelen en krijg ik de kans om het op een hoog niveau te laten zien.”

Dat de doelman opvallend goed staat te keepen is niet onopgemerkt gebleven. Een aantal eredivisionisten hebben de 22-jarige doelverdediger dan ook in het vizier. Over een vervolgstap denkt de Van der Steen helemaal niet na. “Ik kan nog heel veel leren bij Helmond Sport,” zijn de woorden van een topkeeper in wording. Van der Steen verlengde in november vorig jaar zijn contract bij Helmond Sport tot medio 2016. "Mijn ambitie op dit moment is dat we met Helmond Sport promoveren naar de Eredivisie. Dat zou het ultieme zijn op dit moment. Ik heb het uitstekend naar de zin bij deze club en heb in de persoon van Rein van Duijnhoven, die keeperstrainer en technisch manager is, iemand die mij alle kneepjes van het vak kan bijbrengen. Rein heeft als doelman een uitstekende staat van dienst opgebouwd in Nederland als ook in Duitsland. Bij VFB Bochum was hij wekelijks één van de uitblinkers van het team. Dat ik met hem mag werken, elke dag weer, vind ik superfijn. Laat ik daarbij ook de overige mensen van de technische staf noemen, want ook zij leveren prima werk voor Helmond Sport.”

Voor Eric Meijers, de hoofdtrainer van de club, is dit seizoen een groot succes geworden. Van der Steen kan het prima met de coach vinden en ziet dat het goed zit met deze trainer. “Meijers kwam van Zondag Topklasser RKSV Achilles’29 en heeft samen met de staf die er al zat de club naar een hoger niveau getild. Hij is als een soort van analist begonnen bij Helmond om van daaruit een soort van eigen inbreng daar aan te verbinden. Deze werkwijze werkte uitstekend en is goed opgepakt door alles en iedereen binnen de selectie. Er is een soort van wisselwerking ontstaan, een hechtheid dat heeft geleid naar succes. Complimenten aan de coach!”

Het tweede deel zal spoedig volgen...

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!