| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Joey van den Berg, het ontbrekende puzzelstukje

4 mei 2013 14:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Zelf wilde hij er weinig over zeggen, maar het lijkt er op dat Joey van den Berg het ontbrekende puzzelstukje was in het elftal van sc Heerenveen. Met zijn komst naar het Friese haagje lijkt er meer balans te zitten in het elftal van Heerenveen. Met zijn manier van spelen alsmede zijn aanwezigheid op het veld wil hij een steentje bijdragen aan het de laatste weken succesvolle team van coach Marco van Basten. “Met ziel en zaligheid zal ik alles geven wat er in me zit.”

Het Friese balletje voor Joey van den Berg ging rollen, vlak na het duel van PEC Zwolle tegen Heerenveen, wat eindigde in een 1-1 gelijkspel. “Er waren meerdere clubs geïnteresseerd in mijn diensten, maar echt concreet werden die verenigingen niet, Heerenveen pakte door en dat gaf veel vertrouwen. In drie, vier dagen was de deal afgerond. Ik ben zeer tevreden. Het was in het begin een beetje wennen maar je voelt je snel weer thuis bij deze mooie club”, vertelt Van den Berg.

Terug naar het oude nest, naar het oude bekende. Een mooie stap voor Joey die wel even had getwijfeld over de transfer naar Heerenveen, want in een ver verleden vertrok de defensieve middenvelder met een nare smaak bij de Friese club. “Ik heb goed nagedacht, maar kwam al snel tot de conclusie dat ik deze stap moest maken. Veel mensen die toen bij sc Heerenveen werkten zijn al weg en bovendien kreeg ik de kans om het op een hoger podium te laten zien. Ik had nog wel een half jaar kunnen blijven wachten, maar wat was er dan gebeurt? Welke clubs zouden zich dan hebben gemeld? Ik heb gekozen voor het ‘oude bekende’ en dat is vooralsnog goed uitgepakt.”

Ook het feit dat Marco van Basten de trainer is van sc Heerenveen speelde mee in het besluit van Van den Berg. “Werken met zo’n grootheid als trainer is heel fijn. Ik wilde het graag ervaren, en ervaar het enorm positief. Van Basten brengt een bepaalde rust binnen de ploeg. Hij geeft je het geloof in eigen kunnen, wat voor een voetballer belangrijk kan zijn. Je ziet dat tegenwoordig ook terug in de resultaten. Na een mindere periode zijn we opgeklommen naar een positie die hoort bij een club als Heerenveen. Wedstrijden winnend afsluiten brengt innerlijke rust en vertrouwen. Het is misschien een abc-tje, maar het is gewoon zo.”

Van den Berg is een speler die het liefste gedijt op het middenveld. De nog in Zwolle woonachtige speler kan echter ook goed uit de voeten in de achterste linie, dat liet hij ook een periode bij PEC zien. Het tandem Darryl Lachman en Van den Berg oogde fris en vertrouwelijk. Van den Berg opteert toch een plek op het middenveld. “Als middenvelder ben je iets meer betrokken bij het spelletje, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht kun je brengen wat je graag wilt. Ik wil belangrijk zijn voor het team, ik denk dat ik zelfs blijer ben met een assist dan met een doelpunt. Ik ben naar sc Heerenveen gekomen om het elftal goed te laten functioneren. Ik zal alles doen wat ik in mijn mars heb, echter en dat weet ik ook, er moet meer balans komen in mijn acties. Ik wil nog wel eens doorslaan. Die ‘overdrive’ kan ook in het nadeel werken van de ploeg. Ik ben me daar van bewust en werk daar aan. Toch zal ik altijd die ‘spirit’ wel in me houden, want het zit nou eenmaal in mij.”

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Chefke Rang: Amateur| 04-05-2013 18:20 | Reageer

Het zijn beste leuke interviews hoor, maar het alwéér een speler van sc Heerenveen... Moet elke speler daarvan nou aan het woord, terwijl er van andere clubs amper spelers geïnterviewd zijn?Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!