| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Elvis Manu, achterblijver tussen talenten bij Feyenoord

3 mei 2013 15:00 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Benjamin Hagen
 

Elvis Manu gold tussen al het talentvolle geweld op Varkenoord als één van de grootste beloftes van Feyenoord. Dit jaar debuteert de ene na de andere jongeling in De Kuip, maar de negentienjarige Manu ontbreekt. Hij speelt namelijk zijn wedstrijden op de vrijdagavond in Kralingen; bij ‘het kleine broertje’ Excelsior.

De aanvaller erkent dat hij toch een beetje de ‘achterblijver’ in de talentvolle lichting van Feyenoord is. "Ja, klopt. Het kan snel gaan in de voetballerij. Zo draai je een goede voorbereiding waarin in je topscoorder wordt en dan komen er nieuwe spelers bij en moet je je plek afstaan. Maar aan de andere kant heb ik wel wekelijks kunnen spelen bij Excelsior", opent Manu exclusief tegenover Voetbalinfo.

In tegenstelling tot Manu braken bijvoorbeeld Jean-Paul Boetius en Tonny Vilhena wel door in De Kuip. "Pijn doet het zeker niet. Ik ben juist heel blij en trots op Tonny en Jean-Paul want we hebben ooit de afspraak gemaakt om ooit met zijn allen in Feyenoord 1 te staan. Ook Terence Kongolo en Anass Achachbar hoorden daar bij. Het is juist goed om te zien dat die jongens doorbreken want dat betekend dat de trainer kansen geeft aan de ‘jonkies’."

Manu kwam vorig seizoen nog tot vier optredens in Feyenoord 1; tijdens die duels scoorde hij onder meer een fantastische goal tegen sc Heerenveen (de 1-3) vorig jaar - foto -. Zijn club was hierdoor nagenoeg zeker van Champions League-voetbal dit seizoen. "Ja dat is natuurlijk iets wat je niet snel zult vergeten, je eerste doelpunt maken in het betaald voetbal in zo een belangrijke wedstrijd voor Feyenoord. Dat was echt niet te omschrijven, zeker niet met het ontvangst dat we kregen bij de terugkeer in De Kuip er bij opgeteld. Het is niet iets wat ik zal vergeten maar ik wil niet alleen herinnerd worden als die jongen van die goal tegen Heerenveen; ik wil meer successen beleven."

Door het vertrek van Diego Biseswar leek Manu afgelopen zomer alsnog bij Feyenoord te blijven, ook al was een huurtransfer naar Excelsior bijna beklonken. Toch tekende hij desondanks bij Excelsior. "Nee, spijt zeker niet, alleen kun je er niet omheen draaien dat het anders is gelopen zoals iedereen had verwacht. Maar ik denk toch dat ik veel heb geleerd en mezelf heb ontwikkeld. Bovendien weet je natuurlijk nooit hoe het was gelopen als ik toch bij Feyenoord was gebleven."

Manu debuteerde in Kralingen met de 3-0 overwinning op Fortuna Sittard. Hij scoorde destijds meteen twee keer: inmiddels, na zestien wedstrijden, staat de teller op acht goals. "Ja, ik denk dat ik toch wel een aardig gemiddelde heb voor een buitenspeler, enn zeker als je kijkt naar de plek waar we staan. Ik denk wel dat ik het goed heb gedaan maar ik denk dat ik er nog wel meer had ingezeten."

Toch draait Excelsior onderin mee, terwijl de verwachting een strijd om promotie was op voorhand. "Daar tekende we dan ook met zijn allen voor in het begin van het seizoen maar dat is uiteindelijk op een deceptie uitgelopen. Dat is zeer teleurstellend maar het is niet anders en daar is nu niks meer aan te doen. Aan de instelling van de spelers zal het in ieder geval niet hebben gelegen."

Of Manu komend seizoen al met een Ruben Schaken, die toch al de dertig is gepasseerd, kan concurreren valt moeilijk te zeggen. "Ik wil volgend jaar een plek in de selectie veroveren en vanaf daar verder kijken. Ruben is een typische rechtsbuiten en dat ben ik niet dus het is moeilijk in te schatten, maar we zullen het zien!"

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!