| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Oebele Schokker, de Maradona van de Wâlden (Deel 2)

23 oktober 2010 11:36 | Bron: interview met speler zelf
 

Het vervolg van het interview welke ik mocht hebben met Oebele Schokker, de technisch begaafde aanvallende middenvelder van Harkemase Boys. Afgelopen donderdag werd deel een gepubliceerd op VoetbalInfo.nl.

... "Maar toen Harkemase Boys zich voor de derde keer bij mij meldde, was het avontuur in Joure voorbij. Deze nieuwe uitdaging kon ik niet weigeren."

"Ik greep deze mogelijkheid dan ook met beide handen aan. Sportclub Joure is een club met naam in Friesland en omstreken, maar Harkemase Boys is volgens mij de grootste en misschien wel de bekendste amateurclub van Friesland. Het is een zeer levendige club met een grote supportersschare. De thuiswedstrijden zijn ware feesten. Je speelt voor 2.000 toeschouwers die wel het een en ander van je verwachten nu je in de Topklasse speelt. Er moet dan ook gepresteerd worden. We moeten iedere week dan ook vol aan de bak in de Topklasse. Een moment van verslapping kan dodelijk zijn. We staan met Harkema nu op plaats acht in de competitie. Al met al zijn we best tevreden, maar het kan veel beter. Harkemase Boys heeft gewoonweg te veel punten laten liggen. Waarom? Ik zou het niet weten. Ik weet alleen dat we vele kansen niet hebben benut en dat is doodzonde. We hebben een hele goede ploeg met veel goede voetballers. Jacob de Vries is bijvoorbeeld een uitstekende doelman (hij speelde onder meer bij sc Heerenveen). Jeroen van der Meulen is wekelijks één van de uitblinkers en een echte Harrekiet (hij kwam al uit voor BV Veendam en FC Groningen), en Martijn Barto is de spits van Harkema (hij speelde voor RKC Waalwijk en Helmond Sport, en kon aan het begin van dit seizoen nog tekenen bij FC Zwolle). Henk de Jong is onze trainer/coach. Hij was voorheen nog werkzaam bij sc Heerenveen en FC Groningen."

"De Jong is ontzettend belangrijk voor mij. We kwamen tegelijk binnen bij De Boys. Vanaf minuut een heeft hij vertrouwen in mij als voetballer. Hij laat mij voetballen zoals ik dat het beste kan. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor."

Oebele Schokker is een aanvallend ingestelde speler die het moet hebben van zijn inzicht en van zijn techniek. Een type Wesley Sneijder zeg maar. De nummer tien van V.V. Harkemase Boys is levensgevaarlijk als hij rond de diepe spits, Barto, mag en kan spelen. Schokker is een echte linkspoot. De speler is aanvallend dus enorm sterk, maar in de omschakeling kan het stukken beter, vertelt de 25-jarige Friese voetballer. "Ook mijn rechterbeen en het koppen zijn voor verbetering vatbaar. We spelen in een soort 4-3-3 systeem. Het moderne voetbal zeg maar, want ook het Nederlands elftal speelt zo."

"We willen met deze ploeg in het linkerrijtje gaan eindigen dit seizoen. Een plaats bij de eerste zes zou fantastisch zijn. Alle wedstrijden zijn finales voor ons, maar we weten bijzonder goed wat we kunnen en wat we niet kunnen en zijn dan ook voor niemand bang. Dit weekend zijn we vrij, daarna spelen we thuis tegen Excelsior’31 en uit tegen Hoek."

De Boys lagen er helaas als snel uit in het KNVB-Bekertoernooi. Uit, bij Hollandia, werd er met 4-2 verloren. "Ja jammer hoor, het had niet gehoeven. Het zat niet mee. Als we hadden gewonnen, dan hadden we FC Volendam getroffen." Vorig seizoen mochten De Boys het opnemen in het bekertoernooi tegen Feyenoord. "Het werd een geweldig feest voor de club en voor de supporters", vertelt Schokker glimlachend. "We verloren met ruime cijfers (0-5), maar ik heb nog nooit zo veel toeschouwers gezien op ons sportpark dan toen", geeft Oebele aan. "Een belevenis die ik voor geen goud had willen missen."

Wat wil de speler in kwestie zelf nog bereiken? "Ik wil vooralsnog belangrijk zijn voor de ploeg. Ik wil goed blijven voetballen en zou graag meer doelpunten achter mijn naam willen hebben aan het eind van dit seizoen. Ik heb nu nog maar 2 goals gescoord, en dat is niet genoeg, als je bekijkt, dat Martijn Barto en ik, gemiddeld, samen zo’n dertig treffers per seizoen produceren. Verder heb ik het ontzettend naar de zin bij deze mooie club. Cambuur heeft al wel interesse getoond in mijn persoon, maar tot een gesprek of iets dergelijks is het nog niet gekomen. Ik laat alles mooi op me af komen."

Oebele Schokker ziet dat het niveauverschil met de clubs in de Jupiler League steeds minder wordt. "De teams uit de Jupiler League trainen dagelijks, en zijn daardoor conditioneel sterker als wij denk ik, maar ik verwacht dat het niveau in de Topklasse misschien wel heel dicht tegen het niveau van dat van de clubs uit de Jupiler League aan zit. Ik ben zeer benieuwd hoe het niveau zal zijn over een paar jaar."

De eerstvolgende wedstrijd van V.V. Harkemase Boys is die tegen Excelsior’31 uit Rijssen, op zaterdag 30 november op Sportpark De Bosk te Harkema.

Update:
Trainer Henk de Jong zal V.V. Harkemase Boys aan het einde van het seizoen verlaten. De Drachtster oefenmeester staat al sinds 2007 aan het roer van de Harekieten. De Jong heeft aangegeven dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Voorzitter Pieter Spinder van De Boys gunt zijn trainer het allerbeste en gaat op zoek naar een vervanger. Naar het schijnt zou Cambuur, De Jong al gepolst hebben voor een functie van hoofdtrainer. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (4)

Reacties
gast
Gast | 23-10-2010 22:38 | Reageer

Ik denk dat niemand echt zit te wachten op zo'n interview :(

gast
Gast | 26-10-2010 12:49 | Reageer

Dan heb je het wel mis, dit is de eerste keer dat ik deze site bezoek en als er meer van zulke interviews komen kom ik misschien nog wel eens terug.

gast
Gast | 06-12-2010 18:02 | Reageer

Was die 2e gast een echte gast of een redactielid die gast speelt?Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!