| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: David Meul, het rustpunt van Cambuur

1 oktober 2010 8:23 | Bron: interview, zelf gesproken met de speler
 

VoetbalInfo.nl neemt u deze keer mee naar het hoge Noorden. We gaan niet naar eredivisionist sc Heerenveen, maar naar Cambuur uit Leeuwarden. De Friese club is één van de titelkandidaten van de Jupiler League van dit seizoen, en daarom leek het voetbalbalInfo.nl leuk om een keer kennis te maken met een speler c.q. doelman van die club: David Meul. De Belgische keeper van Cambuur neemt het vrijdagavond op tegen zijn oude club Fortuna Sittard. “Inderdaad, voor even terug op het oude nest”, lacht Meul.

David Meul werd geboren op drie juli 1981 te Beveren (België). Bij KSK Beveren begon hij zijn voetbalcarrière. Hij doorliep de jeugdelftallen en belandde in de A-kern van deze Belgische vereniging. “Beveren was in het begin een mooie, warme club, maar toen de club in de financiële malaise begon te geraken, ging het mis”. De Fransman Jean-Marc Guillou werd technisch directeur in 2002. Beveren, dat financieel en sportief in zware problemen zat, herleefde de volgende seizoenen door de komst van vele Ivoriaanse spelers uit de voetbalacademie van Guillou in Abidjan, Ivoorkust en een (door Guillou verwezenlijkte) samenwerking met Arsenal. “Op het wedstrijdformulier stonden op een gegeven moment alleen nog maar Ivorianen en hooguit een tweetal Belgen. Ik heb het een tijdje aangezien en had het na een drietal jaren wel gezien bij die club. Ik speelde ook al bijna niet meer. Ik koos dan ook bewust voor tweedeklasser Hamme. Deze vereniging speelde alleen met semiprofs. Ik heb vele wedstrijden mogen spelen voor deze club, en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor”.

Na twee leuke jaren te hebben gehad bij Hamme, koos David Meul min of meer voor het buitenlandse avontuur. Het werd de wonderlijke wereld van Griekenland, oftewel A.C. Skoda Xanthi. “Deze Griekse club had toentertijd een Belgische trainer. Hij zag het in mij zitten. Maar na twee verloren wedstrijden was het einde verhaal voor deze coach. Hij moest vertrekken. Zijn vervanger werd een Griekse meneer, die alleen Grieks en een beetje Engels sprak. Het werd een complete chaos. Na één seizoen vond ik het wel welletjes en koos ik het hazenpad”, aldus een open en oprechte Meul.

De doelman keerde terug naar zijn vaderland. “Ik wilde terug naar een leefbare omgeving. Want in Griekenland was het een hectische boel. Toen ik terug was in België, was daar plotseling Fortuna Sittard die mij graag wilde inlijven. Ik was zeer zeker bereid een gesprek met deze Limburgse vereniging aan te gaan. We kwamen al snel tot een verbintenis. Het werd een jaarcontract met een optie voor nog een seizoen. Maar na de financiële perikelen in Sittard kwam van die optie weinig terecht en mocht ik na een seizoen transfervrij vertrekken”, vertelt de 29-jarige doelman.

Deel twee van het interview met de doelman van Cambuur, David Meul volgt zaterdag, de dag na Fortuna Sittard-Cambuur.

De wedstrijd tussen Fortuna en Cambuur begint vrijdag om 20.00 uur. U kunt het duel live volgen via VoetbalInfo.nl

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!