| Vergeten? | Registreer

Column: Alles is mooi aan Graziano

9 maart 2013 16:00 | Bron: Voetbalinfo
 

Sommige dingen doen de wereld even stoppen met draaien. De aanname van Bergkamp tegen Argentinië, die hang-time van Kluivert tegen Brazilië, de schaar plus versnelling van Ronaldinho en misschien minder legendarisch maar zeker even mooi, de borstaanname van Graziano Pellè.

Vlak na het contracteren van Pellè kreeg ik een mail van mijn voormalig huisgenoot: "Heb je het gelezen?! Hij is terug!." Ik wist meteen waar hij het over had. De mooiste borstaanname ter wereld zou weer op de Nederlandse velden te zien zijn. Noch ik noch mijn huisgenoot is voor Feyenoord. Sterker nog als ras-Amsterdammers zijn we beide voor Ajax, maar deze transfer kon ons eigenlijk wel bekoren.

Reeds bij AZ waren we groot bewonderaars van Graziano. Niet vanwege zijn spel of technisch vermogen, de man raakte geen pepernoot. Nee, we genoten eigenlijk maar van een ding, die borstaanname. Mijn huisgenoot, toentertijd nog actief bij Swift 4 had zelf namelijk een minstens net zo goede borstaanname en was onmiddellijk verliefd op Pellè. Hij wees mij fijntjes op de perfecte techniek, uitzonderlijke beheersing en volledige controle die de Italiaan over de bal had op het moment dat zijn borst in het spel betrokken werd. Dat hij met zijn voeten niks kon en zelden een doelpunt maakte was bijzaak. Ik ga hier dan ook geen moment beweren dat ik het altijd al gezien heb en heus wel wist dat Pellè er makkelijk 25 zou maken dit seizoen. Integendeel, hij overtreft alle verwachtingen.

Toen Pietje Pellè afgelopen zomer werd gecontracteerd fronsten velen hun wenkbrauwen. De manier waarop had daar wellicht ook een aandeel in. Een vriendje van de zoon van Ronald Koeman was Pellè tegen gekomen in Italië en die gaf hoog op over de Nederlandse competitie en de trainer van Feyenoord. Zodoende werd de hij de eerste Italiaan ooit in Rotterdamse dienst. Een gokje van de club uit Rotterdam-Zuid? Wellicht maar met één zekerheidje, die prachtige borstaanname.

Afgelopen zondag was het weer raak, zoals het de laatste weken eigenlijk elke keer raak is. Zijn medespelers weten hem blindelings te vinden waarna er weer zo’n prachtige borstaanname volgt. Soms om de bal bij zich te houden, een andere keer legt ‘ie de bal klaar voor een ander. Steeds met dezelfde precisie en functionaliteit. Dat Feyenoord bijna niet af te stoppen is en inmiddels een serieuze titelkandidaat, komt wat mij betreft voor een groot deel op conto van die prachtige borstaanname. Daarnaast blijkt Pelle ‘over de grond’ ook nog eens uitstekend uit de voeten te kunnen en schiet uit alle standen en hoeken raak. Dit, in combinatie met de fantastische aanvoer vanuit de jeugd, brengt Feyenoord eindelijk weer definitief terug waar het hoort. Aan de top van het Nederlandse voetbal. En daar kan ik als Amsterdammer stiekem wel een beetje van genieten.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!