| Vergeten? | Registreer

Column: Co Adriaanse mag van mij vanaf nu weer alles

1 februari 2013 20:00 | Bron: Voetbalinfo
 

Ik aanbid Co Adriaanse. Ik heb dat nooit gedaan, maar sinds ongeveer tien minuten ben ik met een verentooi op mijn hoofd de paringsdans van de achterlijke zeemeeuw aan het dansen. En dat alleen voor Co. De beste man is in één klap van een arrogante dictator naar één van de meest sympathieke mannen van de voetballerij gegaan. Ja, ik aanbid Co Adriaanse.

Co is ermee gestopt. Het heeft iets tragisch, stoppen als je je hoofd al anderhalf jaar niet hebt laten zien, maar Co maakte alles even duidelijk. Mocht er nog een club geïnteresseerd zijn in de diensten van Co, dat gaat niet: hij is gestopt. Ik heb het bericht dat erbij hoort zelf niet gelezen, simpelweg omdat ik bang ben dat het de hele nieuw ontstane mythe zal gaan verpesten, maar de titel zei voor mij voldoende.

Co is gestopt omdat hij tot de conclusie is gekomen dat hij uit een andere tijd is gekomen. De tijd is niet meer gemaakt voor iemand met het hoofd van Co en de werkwijze van Co. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om de koffiejuf te ontslaan omdat ze nieste terwijl jij, compleet zen uiteraard, de tactiek aan het bedenken was. En dat heeft Co gemerkt, en daarom aanbid ik Co Adriaanse.

Stelt u namelijk eens voor: Louis van Gaal die op een plotseling belegde persconferentie aangeeft dat een maniakale, contactgestoorde psychopaat met een Jezuscomplex niet iets voor de 21e eeuw is. Hij stopt. Gewoon om de voetballerij een betere plek te maken. Al sniffend neemt Louis afscheid van zijn functie als bondscoach en de voetballerij, om zijn intrek te nemen in een villa aan zee aan de Costa Blanca. Alleen Louis, zijn vrouw en Andries Jonker, die zorgvuldig de teennagels van Louis bijwerkt.

Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar ik zie dat niet gebeuren. En daarom is er ook een enorm respect op te brengen voor Adriaanse, die laat zien dat hij een man is. Van mij mag Adriaanse nu weer alles. Als hij morgen, ingesmeerd met honing, naakt op de Dam staat, heel hard te roepen dat 'er maar één staatshoofd is: Be-a-trix!', dan mag dat van mij. Dan zal ik naast hem gaan staan, heel hard roepend dat er maar een Totale Mens is: Co Adriaanse. Ja, ik aanbid Co Adriaanse. Hoezo een Lieve Heer? Ik heb Co al.

Lukas Schröder

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!