| Vergeten? | Registreer

Artikel: Hoe Oranje ben jij tijdens het WK?

21 juni 2014 12:41 | Bron: Mesamaris
 

Je kan er niet omheen; het WK voetbal 2014 is begonnen. Wandel door een willekeurige wijk en je ziet oranje vlaggetjes, het rood-wit-blauw en levensgrote leeuwen. Op kantoor kan je meedoen met de WK-poule en al je vrienden op Facebook zijn ervaren voetbalanalisten.
Van de week liep ik met een goede vriendin door Amsterdam op zoek naar een café om te borrelen en bij te kletsen. Bij haar op het werk werd ze doodmoe van de oranje koorts en dus wilde ze ergens heen waar ze niet aangestaard werd door het elftal in tenue.

Onze zoektocht kon beginnen en het bleek een stuk moeilijker dan wij dachten. Kroegen, restaurants en zelfs cafetaria’s waren ondergedompeld in die felle wortelkleur. Je let er niet bewust op, omdat het overal is. Maar nu pas zag ik hoe lelijk het eigenlijk is! We versieren om te versieren, hoe stom is dat?!

We hebben de drang om tijdens een WK, maar ook tijdens een EK, mee te gaan in zo’n hype. Elke supermarkt heeft zijn assortiment gecompleteerd met ‘Hup Holland’ hapjes. Je kan vrolijk sparen voor “Hup Holland” hamsters en al het bier is in de aanbieding.

De meesten van ons hebben de ballen verstand van voetbal. Ik ken niemand die zijn huis buiten het WK om ooit Oranje zou kleuren. En die “Hup Holland” hamsters geef je weg aan het buurjongetje die het zieligst kan kijken. Deze hype is gewoon een leuk excuus om met z’n allen een feestje te bouwen. Niks mis mee!

Laten we er met z’n allen van genieten zolang het duurt. Schuif aan bij een willekeurige kroeg voor een wedstrijd en iedereen is je vriend. Op werk is niemand ongesteld of chagrijnig. De zon lijkt elke dag wel te schijnen, vooral als Nederland wint! Toch mooi, waar 22 mannen en een bal op een grasveldje voor kunnen zorgen. Voetbal voor wereldvrede!

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!