| Vergeten? | Registreer

Artikel: Titus Marouane Dries Tijtgat

18 juni 2014 15:47 | Bron: Metro | Auteur: Benjamin Hagen
 

Titus Marouane Dries Tijtgat, zo heet de jongste fan van het nationale elftal van België. De baby werd dinsdagavond geboren tijdens het met 2-1 gewonnen openingsduel tegen Algerije. Al was de kleine aanvankelijk uitgerekend op 26 juni, de dag van het laatste groepsduel tegen Zuid-Korea.

"We wilden na het werk de match bekijken in een café, maar dat is dus niet gelukt. Om vijf uur 's middags zijn mijn vrouw haar vliezen gebroken. Ik was toen nog op mijn werk", zo verklaart vader Pieter Tijtgat enkele uren nadat zijn zoon geboren is aan Het Laatste Nieuws. "We zijn allebei voetbalsupporters en we hadden afgesproken dat we, áls ze die match zouden winnen, ons zoontje behalve Titus ook de namen van de doelpuntenmakers zouden geven. Hadden ze vijf keer gescoord, dan hadden we hem vijf namen gegeven."

Het Gentse koppel probeerde aanvankelijk nog om de wedstrijd te volgen, maar gaf hun kind de prioriteit, toen de bevalling echt op gang kwam. "De eerste helft hebben we een beetje gevolgd via de radio in de verloskamer. Toen de bevalling begon was, zag het er slecht uit voor de Belgen. Daarna wisten we zelf niet meer wat de stand was. Al onze aandacht ging naar hem, even was er geen radio of telefoon."

Toen Titus eenmaal geboren was en gezond bleek, hoorden Tijgat en zijn vrouw Evelien Jonckheere dat de Rode Duivels de wedstrijd in slotfase naar zich hadden toegetrokken en dat Marouane en Dries de doelpunten hadden gemaakt. Het koppel twijfelde geen moment om Titus die twee namen te geven. "We vinden het vooral leuk. Heel veel zal hij die namen niet gebruiken, maar we zullen de uitslag van deze wedstrijd nooit vergeten."

Door: Kasper Hermans, Metronieuws.nl

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!