| Vergeten? | Registreer

Artikel: Maradona over de vloer

16 juni 2014 10:57 | Bron: Nu.nl/Daan Dekker
 

Het WK levert prachtige anekdotes op. Mijn favoriet tot nu toe: het bezoek van Diego Maradona en de Ecuadoriaanse president Rafael Correa aan Jucielda en Laelson da Silva. Het begon, vlak voor het WK, met het plaatsen van een advertentie. Waarom zouden we geen poging wagen, dacht het echtpaar Jucielda en Laelson da Silva.

Het uitzicht vanaf hun dakterras was geweldig. Je kon het gloednieuwe Itaquerão in volle glorie zien liggen.

Al snel ging de telefoon. Een producer van ESPN. De sportzender wilde tijdens het WK graag gebruikmaken van het terras. Zo werd er op 12 juni, de dag van de WK-openingswedstrijd, een tijdelijke studio op het dak van het huis in São Paulo gebouwd.

Jucielda wist dat ze belangrijke mensen over de vloer zou krijgen, maar toen ze na Brazilië-Kroatië de deur opende, schrok ze zich rot. Ze stond oog in oog met Diego Maradona en zes van zijn neven. 'Pluisje' kwam op uitnodiging van ESPN napraten over de wedstrijd.

Hongerig
Na het ESPN-interview had Maradona nog een vraag aan Jucielda. Of hij als analyticus van de Venezolaanse staatszender Telesur het dakterras kon gebruiken. Hij wilde iets opnemen met Rafael Correa, de linkse president van Ecuador. Correa had even eerder, naast zijn Braziliaanse ambtsgenoot Dilma Rousseff, vanaf de tribune naar Brazilië-Kroatië gekeken.

Zo stond plotseling de president van Ecuador voor de deur. Correa had twee cadeautjes voor Jucielda en Laelson meegenomen: een boek over de FIFA en een boek over de in Ecuador geproduceerde Panamahoed. Hij liet ook weten wat hongerig te zijn. Of er wat geregeld kon worden.

Voordat Correa een maaltijd nuttigde, kletste hij - voor de camera - op het dakterras een half uur over voetbal met Maradona. Ondertussen hield Laelson bij de voordeur de wacht. Het hoge bezoek was niet onopgemerkt gebleven. Nieuwsgierige buurgenoten kwamen een kijkje nemen.

Kip en worst
Toen het gesprek voor Telesur erop zat, nam Maradona afscheid van het echtpaar Da Silva en bleven zijn neven en Correa achter. De president was doodop en vroeg Jucielda en Laelson of hij van hun bed gebruik kon maken.

Helemaal uitgerust en fris gedoucht schoof hij een tijd later aan voor het eten: kip en worst van de barbecue, en patat. Voor Jucielda en Laelson een prima afsluiting van een mooie dag.

Daan Dekker woont sinds augustus 2013 in São Paulo en is schrijver van het boek De Brazilianen. Op deze plek schrijft hij om beurten met Daan Smink een dagelijks WK-blog.

Volg @DaanSmink en @Daantdekker ook op Twitter.

Door: NU.nl/Daan Dekker

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!