| Vergeten? | Registreer

Artikel: Het WK van ons eigen multiculturele land

13 juni 2014 12:09 | Bron: ELF Voetbal | Auteur: Benjamin Hagen
 

Niet het WK voetbal in Brazilië. Nee, het WK voetbal in Nederland. Want laten we eerlijk zijn: Wij hebben het buitenland niet nodig voor een WK voetbal! Nergens in de wereld komen zoveel nationaliteiten samen als in onze mooie multiculturele samenleving, wij hebben ons eigen WK, ons grootste multiculturele voetbalfestival.

Elk jaar strijden op het WK Nederland 40 herenteams en 8 damesteams om die titel: Wereldkampioen van Nederland. Dit alles vindt plaats op één sportpark in één weekend. Ruim 100 wedstrijden in 2 dagen. Wedstrijden zoals Pakistan tegen Chili of Griekenland tegen Suriname. Voetbal op hoog niveau, supporters die er nog een groter feest van maken, en lekker eten uit al diezelfde culturen.

Elk landenteam bestaat volledig uit spelers die in Nederland wonen en bloedverwant zijn met het land waar ze voor uit komen. De kerngedachte daarbij is dat trots op de eigen afkomst net zo belangrijk is als respect voor elkaar. Respect voor elkaar in de breedste zin van het woord!

Al 13 jaar is het WK Nederland een ontmoetingsplaats tussen vele nationaliteiten, een plek waar culturen uitgewisseld worden en wederzijds respect ontstaat. Geweldig toch? Voetbal en cultuur als middel voor sociale cohesie en acceptatie. Een plek voor jong en oud ongeacht de culturele achtergrond. Inmiddels komen er in het weekend 25.000 bezoekers en zijn er ruim 1.200 deelnemers!

Waar moet je zijn?
Dit jaar vindt het WK Nederland plaats in het weekend van 14 en 15 juni op Sportpark Middenmeer in Amsterdam. Dus heb je op vanavond naar het Nederlands Elftal gekeken en wil je in de WK-sfeer blijven gedurende het weekend? Kom dan naar het WK Nederland en geniet van prachtig voetbal en prachtige culturen!

Kijk voor het programma op www.wknederland.nu of check www.facebook.com/wknld

ELF Voetbal

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!