| Vergeten? | Registreer

Artikel: De Tien: duurste selecties op het WK

10 juni 2014 11:14 | Bron: Voetbalprimeur
 

Nog maar een paar nachtjes slapen tot de start van het WK. Maar welke WK-selectie heeft nou de meeste marketingwaarde? In De Tien van vandaag de duurste selecties op het komende WK. Waar Oranje op voorgaande toernooien vaak nog wel wat in de melk te brokkelen had, is dat nu anders. Dat is ook terug te zien in de waarde van de ploeg, die volgens Euromericas Sport Marketing met 191 miljoen euro op de veertiende plaats staat.

10. Colombia – 277,5 miljoen euro
De Colombianen zijn een dark horse op het komende WK, al moet de ploeg het doen zonder zijn meest waardevolle speler: Radamel Falcao. Met onder meer Juan Cuadrado blijft er nog genoeg kwaliteit over.

9. Portugal – 310,5 miljoen euro
Met een speler als Cristiano Ronaldo tikt de waarde natuurlijk flink aan. Dat neemt niet weg dat de Portugezen ook naast Ronaldo enkele toppers hebben.

8. Italië – 312 miljoen euro
De Italianen zijn nooit de absolute topfavoriet, maar altijd een kanshebber. Met de routine van Andrea Pirlo en de onvoorspelbaarheid van Mario Balotelli zijn de Azzurri outsider.

7. Engeland – 316,5 miljoen euro
De Engelsen zien een mooie lichting doorkomen met onder meer Luke Shaw, Ross Barkley en Raheem Sterling. Het zou zomaar kunnen dat de waarde van de WK-selectie over vier jaar veel en veel hoger ligt.

6. Frankrijk – 377 miljoen euro
Antoine Griezmann en Paul Pogba zijn slechts twee van de zeer waardevolle spelers van Les Bleus, die na jaren van onrust weer serieus mee lijken te doen op een eindtoernooi.

5. België – 487 miljoen euro
De meest verrassende ploeg in deze lijst is België, dat veel spelers uit de top van de Premier League heeft. Zo verrassend is plek nummer vijf voor onze zuiderburen dan ook niet.

4. Duitsland – 591 miljoen euro
De WK-voorbereiding van Duitsland was matig, maar de kwaliteit van de Mannschaft is onveranderd hoog. Ook zonder Marco Reus kan de ploeg meedoen om de eindzege.

3. Argentinië – 597 miljoen euro
Wie aanvallers als Sergio Agüero en Lionel Messi in zijn selectie heeft zou wellicht nog hoger verwacht worden. Argentinië moet het met plaats drie doen in deze lijst, vooral omdat de verdediging marketingtechnisch gezien minder bekende namen heeft.

2. Brazilië – 708 miljoen euro

De Brazilianen gaan voor niets minder dan de eindzege op het WK, maar moeten Spanje in deze lijst voor zich laten. Als dat op het echte WK maar niet zo is...

1. Spanje – 734 miljoen euro

De afgelopen drie eindtoernooien werden door Spanje gewonnen. Geen wonder dus dat La Roja bovenaan deze lijst staat. Maar kan Spanje het opnieuw flikken?

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!