| Vergeten? | Registreer

Artikel: "FC Volendam gaat voor het hoogst haalbare"

30 juni 2013 13:42 | Bron: TjerkstraMedia
 

Voor FC Volendam begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen op zaterdag 29 juni op het trainingsveld naast het KRAS-stadion. Een kleine groep fans bezochten de eerste training van het ‘Andere Oranje’ en merkten op dat er drie nieuwe gezichten waren, eigenlijk vier met Soufiane Laghmouchi meegerekend. ‘Souf’, zoals hij wordt genoemd, kwam in de winterperiode op amateurbasis naar Volendam en tekende deze zomer een verbintenis aan De Dijk. Theo Timmermans en Tom Overtoom kwamen over van SC Veendam en Kevin Wattamaleo kwam over van N.E.C. Nijmegen. Aanvullend troffen we ook twee proefspelers aan: Verdediger Robert Plat en aanvaller Sylvano Comvalius. Zij gaan de komende weken meetrainen en mogen hopen op een contract bij Volendam.

Na de eerste oefensessie waarin veel zonder bal werd getraind, was er de Pers- en fotodag. Perscoördinator Cor Tol en hoofdtrainer Hans de Koning namen het woord en vertelden over de plannen van FC Volendam voor aankomend seizoen. Cor Tol: “We kunnen mededelen dat wij dit seizoen met een begroting gaan starten van circa 3,8 miljoen euro, dat is iets minder dan vorig jaar, maar hier kunnen we goed mee uit de voeten. We hebben de vijfde begroting uit de Jupiler League en hopen dan ook dat we aankomend seizoen ook ergens rond die positie terecht zullen komen. Nog mooier zou zijn dat we kampioen worden en promoveren naar de Eredivisie zoals staat geschreven in het vijfjarenplan, maar dat ik laat ik aan de mannen over.” Doelend op de aanwezige spelersgroep.

Trainer De Koning was blij dat hij weer tussen al die ‘frisse koppies’ mocht staan. De coach die deze zomer naar Sparta leek te vertrekken erkende dat Volendam geleerd heeft van het afgelopen seizoen. Het seizoen waar op het nippertje promotie naar de Eredivisie tot tweemaal toe mislukte. “We gaan het vergeleken met andere jaren toch wat anders aanpakken. We gaan werken met een grote groep inclusief de spelers van de beloften en een aantal A-spelers. We hopen met deze werkwijze dat de jonge getalenteerde spelers zich sneller naar een hoger niveau kunnen toewerken.”

Gelet op het vorige seizoen misten we soms op het middenvelder toch wat ‘power’. Met het binnenhalen van Tom Overtoom en Kevin Wattamaleo hopen we dat beter op te kunnen vangen. Hopelijk kunnen we net als de afgelopen jaren zo lang mogelijk mee blijven draaien in het linkerrijtje van de Eerste Divisie en streven we ook dit seizoen naar een aanvallende, attractieve speelstijl. Door deze speelstijl te hanteren kun je af en toe tegen een zeperd oplopen, maar het zij zo. We hebben veel potentieel in huis, en met de nieuwe jongens denken we een slag te kunnen slaan.”

“Verder ben ik ontzettend blij dat we de staf bij elkaar hebben kunnen houden. De samenwerking onderling verloopt geweldig en dat houden we graag zo.” Tol breekt even in voor een huishoudelijke mededeling: Richard Stricker is zoals een ieder heeft vernomen vertrokken naar Antwerp FC. Wij hebben gezocht naar een nieuwe man voor zijn rol en kunnen mededelen dat Misha Salden de nieuwe Coördinatie Technische Zaken en Jeugdopleiding van FC Volendam zal worden per 2 juli.”

De Koning heeft nog enige onzekerheid over de spitspositie: "De spitspositie is op dit moment nog geen zekerheid. Proefspeler en mogelijke nieuwe spits Sylvano (Comvalius, red.) heeft binnen en buiten Europa gezworven en gescoord. We hebben daar goede beelden van gezien. Raymond Fafiani kwam met de tip dat hij weer in Amsterdam gaat wonen en dat hij graag in Nederland wil voetballen. Nou dat mag hij laten zien. Vooralsnog zullen Damien Menzo en Henk Veerman de vertrokken Michiel Kramer en Jack Tuijp moeten doen vergeten”, aldus de coach.

Tekst/foto: Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!