| Vergeten? | Registreer

Artikel: De Suárez-soap

8 januari 2011 15:36
 

Het gaat hier dan niet om een of andere nieuw badkamerproduct dat de naam draagt van Ajax’ aanvoerder, maar over de constante stroom van geruchten over de aanvaller.

De onbetwiste aanvalsleider van de Amsterdamse club wordt elke dag wel weer met een andere club in verband gebracht.

Tapas of Fish & Chips?

De ene keer zit hij al in het vliegtuig naar Barcelona, dan brengt Tottenham Hotspur weer een bod uit. Dit zijn allemaal geruchten die je moet nemen met een halve kilo zout, want er is nog nooit duidelijkheid geweest over enige concrete interesse. Ja, misschien was Luis Suárez afgelopen zomer dichtbij een vertrek naar Las Ramblás, maar Barcelona leek – als je alle derderangs ‘’nieuwssites’’ moet geloven – nog niet definitief overtuigd van zijn kwaliteiten. De Catalanen hadden de voorkeur om eerst nog een seizoen af te wachten (en mocht Suárez het nogmaals lukken om topscorer te worden van de Eredivisie) zouden ze hem alsnog overnemen. Toch lijkt de Uruguayaan niet de vorm van het afgelopen jaar te hebben en mede daarom heeft hij er nog niet zoveel in liggen als vorig seizoen.


Het jaar van Suárez

Toch was 2010 een topjaar voor El Capitan. Hij scoorde in de competitie 35 doelpunten en was daarmee natuurlijk ook topscorer. Als je de doelpunten van Suárez gemaakt in het afgelopen seizoen bij elkaar optelt, kom je uit op 49 doelpunten. Een ongekend aantal voor een speler op de Nederlandse velden en met dit lijstje kon hij natuurlijk aankloppen bij grote clubs. Toch, als je alle roddels moet geloven, hadden Barcelona, Real Madrid, Chelsea en Arsenal al voor de slagboom van de ArenA gestaan met een kruiwagen gevuld met zakken geld. Ik zie het al voor me, Wenger die de concurrenten uit Londen en Barcelona de mond snoert met een geniale tactische opmerking. En wat had de medewerker bij de slagboom al veel meegemaakt; Supporters die een bus tegenhouden uit onvrede, Theo Janssen die de werkplek van de beste man aan diggelen reed na zijn eerste biertje en ga zo maar door.

Die zakken geld waren volgens de directie welkom geweest omdat Ajax al diep in de schulden zat. Er werd zelfs vanuit de club geroepen dat Suárez maar verkocht moest worden omdat hij Ajax uit de problemen kon helpen. Luis eindigde het jaar 2010 niet zo goed. Hij waande zich nog in een Uruguayaans grillhouse en nam een Broodje Bakkal. Deze actie kwam hem op een ruime schorsing te staan en hij speelt zijn eerste wedstrijd pas weer in februari van dit jaar. Dan kan heel Nederland weer genieten van deze unieke voetballer. Toch is hij niet geliefd bij elke club, maar dat brengt natuurlijk ook wel weer leuke dingen met zich mee. Luís, je wordt gemist op de Nederlandse velden. Niemand is zo creatief en wordt zo gehaat als jij!

Typisch Luís

Dat is misschien ook wel een van de redenen waarom het kijken naar een actieve Suarez zo leuk is. Hij provoceert de ene na de andere verdediger om hem vervolgens met een mooie duik een penalty te ontfutselen. Het is en blijft een fenomeen en mocht hij toch een transfer maken dan zal menig voetballiefhebber nieusgierig zijn naar zijn prestaties in een hogere competitie. Natuurlijk kan hij dat aan. Als je 35 doelpunten maakt in één seizoen is dat geen toeval en zijn het geen intikkers! Zelfs al waren het intikkers, ga er maar aan staan. In een volle kolkende ArenA een penalty nemen wanneer de brilstand nog op het bord staat is ook geen makkie. Toch is dat voor Suárez allemaal bijzaak want hij komt immers om de mensen te vermaken. Ik word graag vermaakt door de kunsten van Luis, zoals veel anderen die ook waarderen.

Voordat je je klaarmaakt om de reis naar het stadion te maken ga je bij jezelf te rade. Je vraagt je niet af of hij scoort maar hoeveel hij er maakt en op wat voor bizarre manier. Suárez blijft de publiekslieveling die de andere 17 clubs maar wat graag zouden hebben en hem daarom maar verguizen. Ik voelde de trots groeien toen hij (uit bij NEC in het seizoen 2008-2009) de bal een aantal keer hooghield onder toeziend oog van een verwarde Youssef El-Akchaoui. Deze Marrokaanse-Nederlander had eigenlijk zin om Luis van het veld af te trappen. Dat zag je aan de verdediger die – in mijn gedachten – aan het schuimbekken was van woede en ongeloof. Suárez speelde de bal lekker nonchalant af en liep rustig door, wachtende op weer zo’n knal op zijn enkels. Ik verlang opeens weer naar de tijden dat het hele stadion zijn naam scandeert.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
gast
Gast | 08-01-2011 15:49 | Reageer

Laat maar lekker gaan Ajax!



Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!