| Vergeten? | Registreer

Artikel: Roland Alberg, van top tot de vergetelheid

16 april 2013 20:00 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Benjamin Hagen
 

Roland Alberg maakte in het seizoen 2011/2012 veel indruk met Excelsior. In een matig collectief seizoen, waarin de Kralingers degradeerden naar de Jupiler League. De technisch begaafde middenvelder leek echter te kunnen rekenen op een nieuw seizoen op het hoogste niveau door een draaiende geruchtencarrousel, maar een transfer bleef uit en Alberg verdween in de vergetelheid. Na een donkere eerste seizoenshelft bij Excelsior op het tweede niveau tekende hij in Turkije bij 'klein duimpje' Elazigspor en sindsdien is de gehaaide middenvelder van de Nederlandse radar verdwenen.

In 2010 sloot Alberg aan bij de hoofdselectie van AZ na de gehele jeugdopleiding in Alkmaar te hebben doorlopen. Een debuut bleef echter uit een transfer naar Excelsior volgde. Het bleek een gouden zet van de Rotterdammers, want zijn debuutseizoen werd een groot succes. Samen met Darren Maatsen nam hij de equipe op sleeptouw en was hij de smaakmaker op Woudenstein. Uiteindelijk kwam Alberg tot 34 wedstrijden waarin hij zes maal scoorde, en onder meer voormalig werkgever AZ volgde haar jeugdproduct weer op de voet. "Je ziet dat hij een ontzettend sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt", was technisch directeur Earnest Stewart van AZ destijds lyrisch over de inmiddels 23-jarige baltovenaar.

"Voetballend was hij altijd al goed, maar zonder bal was hij vaak te laks. We hebben daar veel over gesproken, maar uiteindelijk zat er te weinig progressie in. Nu zie je dat hij op dit vlak behoorlijk is gegroeid." Een terugkeer sloot Stewart dan ook niet uit. "Never say never, op deze manier wordt hij misschien weer interessant." Concreet werd de interesse echter niet en ook andere genoemde Eredivisieclubs namen geen echte stappen naar Alberg. Daardoor bleef hij bij Excelsior, maar door het gebrek aan aandacht voor de Jupiler League en de slechte prestaties van Excelsior (de degradant staat teleurstellend in de staart van de ranglijst geposeerd) is de gemiddelde voetbalvolger hem reeds welhaast vergeten.

Slechts één maal kwam Alberg nog veelvuldig in het nieuws; toen hij voor opschudding zorgde in Kralingen door richting zijn eigen aanhang te spugen. Het gaf het afglijden van hem perfect weer.. Sinds de winterstop verdient de technicus zijn geld bij Elazigspor; die club staat dertiende van de achttien clubs in de Turkse Süper Lig.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!