| Vergeten? | Registreer

Artikel: The Welsh Wizard heeft nog een mooie toekomst bij United

4 maart 2013 12:00 | Bron: Voetbalinfo
 

Sinds de jaren negentig zagen we duizenden spelers komen en duizenden spelers gaan. Grote spelers kwamen en grote spelers verdwenen van het toneel. Toch heeft een zekere speler wel de grootste indruk op mij gemaakt in afgelopen twee decennia. Hij kwam begin jaren negentig bij het eerste elftal van Manchester United en maakt daar nu nog steeds deel van uit.

Vorige week werd bekend dat Ryan Giggs zijn contract met nog een seizoen verlengt. De inmiddels 39-jarige Welshman heeft ook dit jaar weer bewezen nog van toegevoegde waarde te zijn voor de mannen van Sir Alex Ferguson. Hij zag spelers als Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy, Jaap Stam, Dwight Yorke, Peter Schmeichel, Roy Keane en vele andere wereldsterren passeren, maar hij bleef. The Welsh Wizard is een legende, de legende waar de tijd maar geen grip op lijkt te krijgen.

Waar hij vroeger met zijn dribbels over de linkerflank dartelde, krijgt hij tegenwoordig zijn speelminuten op een centrale positie in het veld. De oude vos verloor misschien zijn snelheid maar zijn techniek en overzicht laten hem zelden in de steek. Wanneer hij het veld inkomt, gebeurt er wat. Het publiek veert op, zijn grijze haren dwingen eerbied af bij de tegenstander en hij verdeelt het spel alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Natuurlijk, twee keer per week negentig minuten zitten er niet meer in. Geen schande, zijn bijdrage in de groep en op het veld zijn van zo'n groot belang dat er voor Giggs altijd plek is in de wedstrijdselectie. De man verdient een standbeeld naast Old Trafford. Als er één man is die dat verdient, is hij het wel.

Ryan Giggs, een grootheid, tactisch zeer sterk en mijn hoop is gevestigd op hem. Manchester United hoeft geen coach van buitenaf te halen als Sir Alex Ferguson er besluit mee op te houden. De grijze hoofdtrainer heeft in de eveneens grijze Giggs een prachtig verlengstuk in zijn selectie. Wanneer Ferguson er mee gaat ophouden staat zijn opvolger al klaar. Mijn vermoeden zegt dat de Schot er na het seizoen 2013/2014 mee stopt en laat dan net het contract van The Welsh Wizard aflopen, een simpele rekensom.

Ryan Giggs, het verleden, het heden en misschien nog een mooiere toekomst bij Manchester United. Wie droomt daar nu niet van?

Michel van Kooten

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
Lassauw | 04-03-2013 12:07 | Reageer

Mooi artikel!

Michelvk026 Rang: Invaller| 05-03-2013 13:12 | Reageer

Dank je wel, ik wilde een keer Ryan Giggs benoemen omdat iedereen over van Persie, Rooney en andere spelers praten maar eigenlijk komt nooit Ryan Giggs naar voren. Daarom een ode aan The Welsh Wizard.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!