| Vergeten? | Registreer

Artikel: Vitesse weet weer wat winnen is

29 september 2010 14:14
 

VoetbalInfo was afgelopen zondag aanwezig bij het duel tussen Excelsior en Vitesse. De Arnhemmers die sinds de overname van de Georgiër Merab Jordania nog geen wedstrijd wisten te winnen, gingen er na een matig eerste bedrijf in de tweede helft met de winst vandoor. De bezoekers scoorden via invaller Dalibor Stevanovic en een zondagsschot van Ajax-huurling Ismaïl Aissati.

VoetbalInfo richtte zich na afloop voornamelijk op de nieuwe gezichten van Vitesse. De meeste belangstelling ging dan ook uit naar het Marokkaans Nederlandse dribbelwonder en daarna was de 17-jarige Marco van Ginkel het meest populair in Rotterdam.

Ook de Belgische scheidsrechter wilden wij u niet onthouden. De wedstrijd stond onder leiding van Johan Verbist. De Belgische scheidsrechter van het jaar in 2004. Verbist floot niet kinderachtig en vond het aan beide kanten niet nodig om overtredingen in de zestien te bestraffen met een elfmetertrap.

Luca Caldirola kwam naar Vitesse voordat Jordania met geld ging smijten. De van Internationale gehuurde verdediger kwam in contact met Vitesse via zijn zaakwaarnemer Marco de Marchi die zelf drie seizoenen actief was in het geel zwart.

U kijkt hier in het vrolijke gezicht van Maasbert Schouten. De oprichter en eigenaar van hypotheek- en kredietverstrekker AFAB. Schouten was in het bezit van alle aandelen van Vitesse, maar verpatste die aan Jordania. Bij de persconferentie repte hij over een nationale feestdag voor de bespelers van het Gelredome. Schouten, wiens geschatte vermogen volgens Quote tussen 2008 en 2010 van 334 miljoen euro slonk naar 35 miljoen euro, is nog wel als adviseur van Jordania actief bij Vitesse. Hier ziet u hem dan ook met Vitesse-stropdas waarmee hij aanwezig was bij de uitwedstrijd tegen Excelsior.

Hier ziet u Mareb Jordania zelf. Hij was na Vitesse-spelers Ismaïl Aissati en Marco van Ginkel toch wel de man die de meeste handtekeningen en foto’s moest uitdelen na afloop van het duel tegen Excelsior.

De net als Matic van Chelsea gehuurde Matej Delač is momenteel tweede keeper in Arnhem. Ook op Woudestein moest hij 90 minuten vanaf de bank toezien. Eloy Room vult de plaats tussen de palen op sinds het vertrek van doelman Piet Velthuizen naar Hércules Alicante.

De misschien wel meest verassende huurling bij Vitesse is Nacer Barazite. De met rugnummer 90 spelende Nederlands jeugdinternational kwam in zijn jeugdjaren uit voor Vitesse’s aartsrivaal NEC. Daarna nam Arsenal hem over, die club verhuurt Barazite na een verhuurperiode bij Derby County nu aan Vitesse.

Nemanja Matić is voor voetbalkenners geen onbekende. De tweevoudig Servisch international werd door Vitesse gehuurd van de Engelse topclub Chelsea, waar Jordania’s goede vriend Roman Abramovitsj de eigenaar is. Van Matić, Aissati en spits Marcus Pedersen worden grote prestaties verwacht bij ‘Hollywood aan de Rijn’.

Technisch directeur van Vitesse Ted van Leeuwen was eveneens aanwezig op Woudestein. Hij bekeek het duel vanaf de tribune naast suikeroom Jordania. Van Leeuwen kent u mogelijk nog van de confrontatie met Louis van Gaal in zijn periode als trainer van Ajax met de uitspraak; ‘’Ben ik nou degene die zo slim is of ben jij zo dom?’’ uit 1996. Behalve de Vitesse bestuurders signaleerden wij ook de geschorste Excelsior spits Guyon Fernandez, Vitesse-speler Laryea Kingston, Jong Oranje-bondscoach Cor Pot en Feyenoord’s technisch directeur Leo Beenhakker. Die het duel op Woudestein prefereerde boven de uitwedstrijd van Feyenoord tegen NEC.

Deze special was voor het overgrote deel gericht op Vitesse dat op Woudestein een start heeft gemaakt richting de beloofde opmars. Een special over Excelsior en Alex Pastoor en zijn manschappen zal later dit seizoen op de website komen.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!